lock Account shopping_cart Winkelwagen

1op1 privé voetbaltraining voor snelle voetbal talentontwikkeling

Door individueel techniektrainingen naar FC Barcelona - La Masia

Individuele voetbal talentontwikkeling loopt als een rode draad door de Pelota Academy. Zowel bij onze Talentengroepen, de Pelota Talententeams en wanneer we trainen in kleinere selectie groepen. Tijdens de Pelota 1 op 1 prive voetbaltrainingen krijgen de spelers een volledig programma op maat. De individuele voetballer wordt als speler geanalyseerd en volgt een voetbalprogramma op maat. Voor wie zijn deze 1op1 programma's en waarom zijn ze zo belangrijk? 

Hulpvraag 
Ouders en spelers komen vanuit verschillende hulpvragen bij Pelota Academy. Zo trainen er BVO-spelers met een enorme drive die graag verdieping willen en in hun eigen talentontwikkeling investeren. Hiermee behouden voetbaltalenten een voorsprong op andere spelers in hun ontwikkelproces naar het hoogst haalbare. Dankzij specifieke training en concrete coaching wordt de talentvolle speler zeer bewust van zijn of haar eigen potentieel. Het talent leert hierdoor al op vroege leeftijd het belang van het focus op eigen handelen. 


Op de foto links, Adam Qaroual Nainia. Gaat na drie jaar Pelota naar FC Barcelona jeugdopleiding. 
Op de foto rechts, Orion Nettl. Verdiend na 8 jaar Pelota zijn eerste contract bij NEC Nijmegen. 

Trainen met specialisten 

De 1 op 1 voetbaltrainingen worden gegeven door Pelota specialisten. Met jaren aan trainers- en coachervaring binnen betaalt voetbalclubs en werken met toptalenten van oa. Liverpool, PSV Eindhoven, AJAX Amsterdam, Feyenoord, AZ, Borussia Mönchengladbach en Inter Miami. In tegenstelling tot de algemene teamtrainingen bij eigen club of vereniging zorgen de specialisten tijdens de prive voetbaltrainingen ervoor dat er gewerkt wordt aan het maximaliseren van de sterktes van de speler en het optimaliseren van de zwaktes. 

Het effect van 1op1 prive voetbal trainingen 
Tijdens de 1op1 trainingen behandelen we voetbalthema's, skills en voetbalhandelingen die nodig zijn om een verschil te maken op het voetbalveld, op elk niveau. Door het uitbreiden van je skills-set kun je meer betekenen voor je team en word je zichtbaar voor je omgeving. Jouw vertrouwen aan de bal stijgt. Je wilt vaker de bal hebben en je teamgenoten gaan jou eerder zoeken in het veld om de bal bij je af te geven, want ze weten dat je er iets goeds mee doet voor het team. Door dit sneeuwbal effect krijg je nog meer energie op het voetbalveld en word je zowel aan de bal als zonder bal steeds dynamischer. 

Méér dan alleen de basistechnieken
Bij een Pelota skills-set moet je verder denken dan alleen het goed leren passen of aannemen. Je leert bij ons passen, trappen, aannemen, dribbelen op allerlei creatief denkbare manieren en we leggen je uit waarom dit zo belangrijk is. We kijken hierbij ook naar het type speler die jij bent. Een extra skill is het leren scannen, in samenwerking met jouw balbehandeling. We gaan tijdens de 1op1 sessies analyseren en testen in welk ritme je kan spelen en op welk tempo je kan handelen. En geloof ons, het kan altijd beter en sneller. En een betere techniek zorgt automatisch voor meer snelheid. Het is niet voor niets dat spelers als Neymar, Ronaldo en Vinicius Jr. personal (voetbaltechniek)trainers in dienst hebben. Ze weten dat ze zichzelf individueel moet blijven verbeteren om in het topvoetbal een rol van betekenis te spelen. Ze zijn zich tevens bewust dat ze hun eigen ontwikkelproces in eigen hand moeten houden en zelf verantwoordelijk zijn voor het bewaken ervan. En door te trainen op detailniveau kunnen zij telkens een kleine voorsprong behouden in de absolute voetbaltop, met grote successen als resultaat.

We zijn er voor ieder niveau
De 1op1 voetbal privetrainingen zijn er voor spelers op alle niveaus. De eerste training bestaat uit een voetbaltechniek-intake. Tijdens deze 60 minuten durende training leer je al nieuwe dingen in de 1op1 training. De Pelota-specialist kijkt naar je voetbalniveau en of de 1op1 Pelota-sessies passen bij jouw als speler. Is er een klik op het veld en is de speler geschikt en gemotiveerd, dan starten we een langer traject, waarbij we jou gaan helpen om een betere voetballer te worden.

Video-analyse
Sinds 2022 werken we ook met een extra optie en dat zijn video-analyses tijdens 1op1 sessies. Tijdens een traject kijken we samen met de speler naar de beelden. Dit doen we om het voetbaltalent nóg meer bewust te maken van zijn eigen voetbalkwaliteiten en individuele ontwikkeling. 

Om een goede en leuke impressie te krijgen van de Pelota Academy 1op1 prive voetbaltrainingen hebben we veel content staan op onze Pelota.Academy instagram-pagina. Klik hieronder en neem een kijkje!

Wil je snel meer weten over 1op1 trainingen of een intake inplannen, contact ons dan direct.