lock Account shopping_cart Winkelwagen

Algemene voorwaarden

Op deze pagina staan de algemene voorwaarden vermeld. Deze algemene voorwaarden zijn bedoeld om beide partijen te beschermen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot een van deze bepalingen, stuur dan een mail naar info@pelota.nl

Algemeen
Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst die tot stand gekomen is, tussen u en Pelota. Door een bestelling te plaatsen en tijdens het afrekening proces, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden van Pelota.

Prijzen
Alle opgegeven prijzen van onze artikelen zijn in Euro´s, inclusief 21% Nederlandse BTW en exclusief verzendkosten. Prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, druk- of schrijffouten. Verzendkosten worden bij afrekening bepaald aan de hand van het product, land en locatie. De prijzen van onze diensten zijn tevens in Euro's zijn inclusief 9% of 21% Nederlandse BTW. 

Bestellingen
Het bestellen van onze artikelen kent een aantal stappen in het afrekening proces, zoals het opgegeven van verzendingsmethode, betalingswijze en aflever- en factuuradres. Wij sturen een e-mail met daarin een melding dat de betaling is ontvangen en pakket klaar wordt gemaakt voor verzending. Wanneer pakket klaar is voor verzending brengen wij u tevens op de hoogte. De koper draagt zelf de verantwoordelijkheid in deze en andere e-mails van info@pelota.nl vrijelijk te ontvangen en mogelijke spamfilters hiervoor uit te schakelen.

Betalingen
Na een bestelling ontvangt u een bevestiging met daarin een overzicht van de bestelde artikelen en het totaalbedrag, inclusief verzendkosten.

IDeal
Momenteel bieden wij u de mogelijkheid om te betalen via iDeal. Dat betekent dat u direct met onze iDeal services kan betalen Wij maken hiervoor gebruik van onze betaalservices Mollie, waarbij u tijdens het afrekenen wordt omgeleid naar een beveiligde omgeving. Een goedgekeurde betaling wordt dan op dezelfde of eerstvolgende werkdag door ons verwerkt tijdens kantooruren. 

Indien u meer wilt weten over Mollie, dan kunt u hier klikken om naar de website van Mollie te gaan. IDeal is bij Pelota volledig gratis.

Verzendingen
Verzendingen worden verstuurd via PostNL. Momenteel hanteren we voor onze artikelen een standaard verzendbedrag van €3 euro. Dit tarief geldt alleen in Nederland. In overleg kan het pakket op onze trainingslocaties in Doetinchem, Zeddam of Arnhem worden opgehaald. 

Wij verzenden onze artikelen met uiterste zorg. Wij zijn wettelijk verantwoordelijk tot aan de bezorging en zullen eventuele schade of gebreken van artikelen moeten vervangen zolang de voorraad strekt. Mocht het artikel niet meer voorradig of leverbaar zijn zullen wij tot terugbetaling van het aankoop bedrag overgaan.

U kunt bij het afrekenen aangeven welke verzendadres u wilt gebruiken. Voor onze pakketten is de verzendwijze standaard. In de meeste gevallen wordt uw pakket binnen 24 uur op de plaats van bestemming (nadat deze verzending is aangemeld) afgeleverd.

Wanneer u niet thuis bent en het pakket niet bij u kan worden afgeleverd, zal het standaard een tweede keer worden aangeboden. Dag en tijdstip is afhankelijk van de 1e bezorging. Bij niet thuis bij een tweede keer zal er een bericht worden achtergelaten, daarop staat bij welke postkantoor/PostNL servicepunt u zelf de zending kan ophalen.

Annuleringen
Wij streven ernaar om uw bestellingen binnen 1 tot 5 werkdagen te versturen. Wordt er een andere levertijd verwacht, dan brengen wij u daarvan op de hoogte. Iedere bestelling kan dan nog geannuleerd worden, daarna is de bestelling bindend. Annuleren kan alleen via e-mail info@pelota.nl. Als uw bestelling geleverd is geldt de zichttermijn/herroepingsrecht. Dit termijn is minimaal 7 werkdagen plus eventuele feestdagen ingaande een dag na bezorging.

Leveringen
Na ontvangst van uw betaling streven wij ernaar de bestelling binnen 1 tot 5 werkdagen te versturen. Bij een deel van onze producten gaat er voor verzending nog een drukproces vooraf. Dit betekent langere levertijden. Wij zullen u daarover berichten. Artikel die niet meer voorradig zijn worden ook niet in ons assortiment getoond. Maar mocht er toch onverhoopt een artikel, om welke reden dan ook, niet meer voorradig zijn of een langere levertijd hebben, zal dit per e-mail aan u medegedeeld worden.

Zichttermijn
De zichttermijn is 7 werkdagen, daar komen de eventuele feestdagen nog bij. De termijn gaat in één dag na de bezorging. Pelota is wettelijk verplicht het aankoopbedrag binnen 30 dagen terug te storten. U als de koper mag het product zonder opgaaf van reden retourneren binnen bovenstaande herroepingstermijn.

Garanties
Voor de garantie van onze artikelen gelden dezelfde termijnen zoals de fabrieksgarantie die Pelota met de leveranciers zijn overeengekomen en kunnen per artikel verschillen.

Ruilen & retourneren
Wanneer de koper een product wil retourneren dient dit van te voren per e-mail info@pelota.nl te worden aangekondigd. Gelieve hier de eventuele reden (niet verplicht) van retourzending en het ordernummer in te vermelden. De bestelling dient dan binnen 7 werkdagen na de verzenddatum, retour worden verzonden samen met de bijgeleverde factuur. Het orderbedrag exclusief de gemaakte verzendkosten zal na ontvangst van de artikelen op uw rekening worden teruggestort.

Retourkosten
Voor het retour sturen van garantie en/of zichttermijn artikelen betaalt de klant de verzendkosten. Een verzending dient geregistreerd te zijn, bij onvoldoende gefrankeerde of ongeregistreerde zendingen neemt Pelota geen verantwoordelijkheid. Er kunnen door de koper derhalve geen rechten aan worden ontleend.

Veiligheid
U heeft de mogelijkheid om een account aan te maken of een bestelling te plaatsen zonder uw persoonlijke gegevens bij ons achter te laten. Wanneer u een account aanmaakt dan heeft u de mogelijkheid om een bestelling(en) online te raadplegen en opnieuw af te drukken. Ook kunt u die status van de openstaande levering hier terug vinden.

Pelota zal de persoonsgegevens vertrouwelijk behandelen en niet beschikbaar stellen aan derden. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het uitvoeren van de bestelling. Daarnaast worden alle persoonsgegevens, zoals verzendadres met behulp van encryptie bij onze externe website/shop ontwikkelaar HPU Internet services en Exonet gestalt. Exonet en HPU Internet Services brengen alle gevoelige informatie over via een beveiligde HTTPS-protocol. Zoals bijvoorbeeld het hangslot bij de afreken pagina, dan weet u dat uw informatie veilig is. Exonet en HPU Internet Services houden zich aan de strengste veiligheidsnormen. Veiligheid staat bij ons ook bovenaan en wij doen er alles aan om dit 100% te dekken en houden ook dit continue in de gaten. Daarnaast wordt door ons regelmatig onderhoud uitgevoerd en heeft Pelota allerlei maatregelen ingeschakeld zoals logging/firewall etc. , maar kan door het gebruik van deze derde partijen niet volledig aansprakelijk worden gesteld.

Wijzigingsrechten
Pelota heeft te allen tijde het recht deze algemene voorwaarden en de inhoud van haar website te wijzigen of aan te vullen. Prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, druk- of schrijffouten.

Toepasselijk recht
Pelota is verplicht zichzelf alle verkopen en garantie aanvragen naar volle tevredenheid van de koper af te handelen. In geval van een geschil is voor wat de verkopen van Pelota betreft het Nederlandse recht van toepassing. Artikel 11 van het burgerlijk wetboek met betrekking “Koop op Afstand” is van toepassing.

Copyright
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van Pelota. 

Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld op 21 april 2021.