lock Account shopping_cart Winkelwagen

Mahd Sports Academy komt voor techniek- en talentontwikkeling op bezoek bij Pelota Academy

'Genoten van de technische voetballers en het samen voetballen!'

Internationale voetbal talentonwikkeling bij de Pelota Academy op locatie Doetinchem. De spelers en staf van de Mahd Sports Academy uit Saoudi Arabië waren te gast om in de voetbalkeuken van Pelota mee te kijken. Het werd een mooie voetbaldag met veel technische voetballers van beide kanten en strijd in een onderlinge wedstrijd. 

Na de kennismaking gingen we zo snel mogelijk het veld op. Techniektraining volgens de Pelota-methode. Met als doel het uitdagen van (technische) talentvolle voetballers. De groepen werden gemixt om de kracht van de Internationale voetbal-uitwisseling tot uiting te laten komen. Leren met en van elkaar en communiceren onderling in een vreemde taal. Universeel blijft de taal van voetbal waarin de spelers elkaar direct konden vinden. 

Tijdens de complexe voetbalvormen en technische handelingen hielpen de spelers van Pelota, de spelers van de MAHD Academy om de nieuwe skills en tools onder de knie te krijgen. Een kernwaarde die hoog in het vaandel staat binnen de Pelota-methode. Daarnaast wilden de spelers graag laten zien hoe goed ze konden voetballen en werden spelers onderling geanalyseerd wie de gevaarlijke voetballers tijdens de middagwedstrijd zouden zijn! 

Na een gezamenlijke, gezonde en gezellige middaglunch was het zover. De wedstrijd tussen Pelota Academy Onder 15 en MAHD Academy Onder 15 zou van start gaan. Van beide kanten werd er aanvallend voetbal gespeeld met veel durf en lef aan de bal. De MAHD Academy kwamen op een 0-2 voorsprong in het 2e blok. Wij zouden veerkracht moeten gaan tonen om ons terug te vechten in de wedstrijd. De onderling strijd werd steviger gedurende het einde van de wedstrijd. Na een zware trainingsochtend kwamen beide ploegen in de vermoeidheid te spelen in de laatste 2 blokken. Meer reden om dankzij je techniek een hoog tempo te blijven spelen. De aansluitingstreffer kwam er, en hoe... Een afstandschot van 40 meter werd hard binnen geschoten door Tygo. (Nieuwsgierig? Check hier de GOAL!) Na deze goal wilden we direct doordrukken en blijven aanzetten om de gelijkmaker te maken. En ook de tweede goal was een wereldgoal. Een verkregen corner werd door Liam met veel effect in 1x ingedraaid. Een technische perfecte uitvoering van de 2-2. Dit was tevens de terechte eindstand van een heerlijke voetbalwedstrijd. 

Dankzij de gezamelijke binder voetbal, leren de talentvolle spelers door deze manier van talentontwikkeling elkaars achtergronden en culturen beter kennen. Zien ze de verschillende stijlen van spelen en leren ze onderscheid te maken tussen samenwerken tijdens het gemixt trainen en het tegen elkaar spelen in een onderling match. 

Een topdag en begin van een mooie voetbalherinnering! 


Aanvoerders van Pelota Academy en Mahd Academy op de foto met de scheids. 


Duelleren 1v1

 
Duelleren 1v1 


Onderling respect en dankbetuiging voor de mooie voetbalervaring.