lock Account shopping_cart Winkelwagen

Pelota Academy meet zich met PSV EINDHOVEN

Topsport ervaring rijker na wedstrijd op Sportcomplex de Herdgang

De Pelota Academy reisde af naar Eindhoven voor een wedstrijd tegen PSV Eindhoven Onder 13. Meten met de voetballende toptalenten van Europa. Dat is wat onze Pelota spelers mogen ervaren. 

We zijn op een voetbalcomplex die topsport ademt in een geweldige bosrijke omgeving. Als de spelers rondkijken op de trainingsvelden van PSV zien ze louter goede, technische voetballers die een opleiding tot profvoetballer genieten. Voor de meeste talentvolle Pelota voetballers een -once in a lifetime- moment.

De spanning in de kleedkamer was voelbaar. Verschillende scenarios werden besproken en de jongens wisten was ze te doen stond. Elkaar helpen, vechten voor iedere bal en volhouden tot het einde van de wedstrijd. Maar de belangrijkste boodschap luidde: geniet vooral van de wedstrijd en laat zien dat je een goede voetballer bent en speel vooral met lef en goede energie. Eenmaal begonnen werd het niveauverschil op het veld direct duidelijk. De talentvolle PSV-spelers waren in ritme, tempo, techniek en keuzes verder. De Pelota coaching staf gaf na de wedstrijd aan dat het een normaal verschil is, vanwege het landelijke scoutingsapparaat van PSV en de vele trainingsuren in hoge weerstand. Aan onze kant was de energie en strijd die de Pelota spelers gedurende de hele wedstrijd wisten vol te houden geweldig om te zien en een groot compliment waard.

Ondanks het 5-0 verlies, was het voor de spelers een top-ervaring binnen het Pelota Talentontwikkeling platform. De motivatie van de Pelota spelers om naar dit niveau toe te werken en te groeien was voelbaar. Al met al een geweldige topsport avond op de Herdgang in Eindhoven. Aanvoerders: PSV Eindhoven en Pelota Academy (Onder 13)