lock Account shopping_cart Winkelwagen

Pelota Voetbal Talentontwikkeling met TwinGames tegen Willem 2

Speelse en creatieve wedstrijden voor technische voetbalvaardigheden

De voetbaltalenten van Pelota FC speelden TwinGames tegen Willem II U12 onder leiding van jeugdtrainer Lucas Ekers. TwinGames wordt gespeeld in 8 tegen 8 op twee halve velden, waarbij de teams van beide voetbalacademies worden geplitst en het tegen elkaar opnemen. TwinGames is goed voor talentontwikkeling omdat de spelers technische vaardigheden leren ontwikkelen en creatieve oplossingen gaan bedenken. Een mooie wedstrijdvorm voor jeugdspelers die onderweg zijn om professioneel voetballer te worden. 

1. Ontwikkeling van technische vaardigheden
TwinGames biedt een speelse en creatieve omgeving waarin jonge voetballers technische vaardigheden kunnen ontwikkelen, zoals dribbelen, passen, skills en schieten. Het spelen van TwinGames kan ook de coördinatie, balans en reactiesnelheid verbeteren, wat belangrijk is voor de ontwikkelroute naar een professionele voetballer.

2. Verbetering van tactisch inzicht 
Bij TwinGames zijn er minder spelers en kleinere ruimtes om te spelen, wat jonge voetballers dwingt om snel te denken en betere beslissingen te nemen over waar ze zich op het veld moeten positioneren en wanneer ze moeten passen of dribbelen.

3. Versterking van zelfvertrouwen 
TwinGames zoals biedt een informele en minder prestatieve omgeving, waar kinderen hun vaardigheden kunnen ontwikkelen zonder de druk. Dit kan bijdragen aan een verhoogd zelfvertrouwen en plezier in het spelen van voetbal, wat belangrijk is voor de motivatie en de ontwikkeling van kinderen.4. Formaties leren kennen 
Bij Pelota spelen we in een 2-1-3-1 formatie, waarbij de jonge voetballers al een aantal belangrijke tactische taken aanleren voordat ze het grote veld op gaan. Bij Pelota FC spelen we altijd met een centrumspits die heel doelgericht moet zijn. 

Al met al kan het spelen van TwinGames op jonge leeftijd een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van technische voetbalvaardigheden en kwaliteiten die nodig zijn voor een professionele voetbalcarrière. Een impressie van de wedstrijd tegen Willem II is te zien op ons Instagram kanaal

Wil je ook trainen bij de Pelota Academy en leren hoe je een betere voetballer wordt, meld je dan aan voor onze voetbal selectietraining!