lock Account shopping_cart Winkelwagen

Frenkie de Jong: Leer dribbelen als een middenvelder

6 Tips om profvoetballer zoals Frenkie de Jong te worden

Profvoetballer Frenkie de Jong wordt gezien als één van de beste middenvelders ter wereld. Middenvelders staan veelal bekend om hun passing, maar Frenkie staat ook bekend om zijn dribbels. Analisten zeggen dat hij daarmee veel risico neemt, al ziet Frenkie dat zelf anders. Om jong en jeugdige voetballers fuctionele voetbaltechniek aan te leren heeft Pelota een leuk en leerzaam Pelota FC Youtube kanaal met toffe voetbalvideo's. Zo hebben we ook een video van de bekende Frenkie De Jong turn. Een voetbalskill om je tegenstander kwijt te raken en zodoende weer vooruit te kunnen voetballen! Naast dat je in deze blog de video vindt, hebben we ook 6 tips! om zo goed als Frenkie te worden! 

1. Begin jong en blijf regelmatig oefenen. Zoals de meeste professionele spelers begon Frenkie de Jong op jonge leeftijd met voetballen en oefent al jaren consequent. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met voetballen en regelmatig te oefenen om je vaardigheden te ontwikkelen.

2. Focus op techniek en balcontrole. Frenkie de Jong staat bekend om zijn geweldige techniek en balcontrole. Hierdoor kan hij balbezit kan houden voor het team en kansen creëren om tot scoren te komen. Om je techniek en balcontrole te verbeteren, moet je veel en nieuwe skills oefenen, dribbelen en passen en schieten oefenen.

3. Bestudeer het wedstrijdspel. Om een geweldige middenvelder te worden zoals Frenkie de Jong, zul je het voetbalspel moeten kunnen lezen. Dat betekent dat je kan inschatten wat er allemaal om jou heen gebeurt en gaat gebeuren. Bekijk professionele wedstrijden en bestudeer de bewegingen van topmiddenvelders om je eigen begrip van het spel te verbeteren. Let ook op hoeveel de middenvelders om zich heen kijken als zij de bal hebben, maar ook als ze de bal niet hebben. In onze Youtube video's kun je al heel veel leren! 

4. Ontwikkel je fitheid. Voetbal vraagt om een hoge mate van fitheid en gezondheid. Daarom zul je dus regelmatig moeten trainen om je kracht, snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren. Wij adviseren om dit op jonge leeftijd altijd te combineren met de bal. Onze coaches kunnen je daarmee helpen. Belangrijk voor een voetballer is het opbouwen van het uithoudingsvermogen, evenals uw behendigheid, balans en coördinatie. Deze laatse zorgen voor meer gemak aan de bal en een verminderde kans op blessures. 

5. Speel op geschikt niveau. Om je skills en vaardigheden als middenvelder echt te ontwikkelen, moet je als speler uitgedaagd worden door op een geschikt niveau te spelen. Daarmee bedoelen we dat je uitgedaagd moet worden, waarbij fouten worden gemaakt door de weerstand, maar ook waar je succesmomenten zult ervaren. Bij Pelota zorgen we altijd dat elke speler in een geschikte groep of team voetbalt waar je maximaal kan doorontwikkelen. 

6. Zoek goede coaches en begeleiders. Het is enorm belangrijk om coaching en mentorschap te zoeken bij ervaren staf en coaches die begeleiding en ondersteuning kunnen bieden bij het ontwikkelen van je voetbal-vaardigheden. Als talentvolle speler is het remmend als je een coacht treft die je onvoldoende kan uitdagen of een coach die zelfs remmend werkt omdat hij louter dingen afleert. Bij Pelota herkennen we jouw talent, willen we je slimme, creatieve en complexe voetbalzaken aanleren en hebben we maar één doel: Jouw voetbaltalent op een leuke en leerzame manier doorontwikkelen. Dit doen we bij Pelota met coaches die werken met jeugdspelers van o.a. Manchester United, PSV, AJAX Amsterdam, Vitesse, Borussia Mönchen Gladbach en meer! 

Leer snel van onze online voetbaltechniek video's óf kom het veld op voor een selectietraining en wie weet train je binnenkort met onze Pelota coaches!