lock Account shopping_cart Winkelwagen

Functionele voetbaltechniek - De Panna, ook wel Nutmeg (ENG)

Vermaak toeschouwers zoals Pedri en creëer energie in het voetbalteam

De Panna -ook wel Nutmeg genoemd in het internationale voetbal- is een voetbaltechniek, waarbij een speler de bal door de benen van een tegenstander speelt. Een voetbaltechniek skill die door veel topvoetballers (in deze Blog zoomen we in op Pedri van Barcelona) gebruikt wordt op het allerhoogste niveau.

De Panna is een erg handige en effectieve manier om tegenstanders te verslaan tijdens 1 tegen 1 situaties. Zowel om scoringskansen te creëren én zelfs om goals te maken door de bal bij de keeper door de benen te spelen. De Panna brengt wel wat risico met zich mee. Deze voetbalskill kan namelijk leiden tot balverlies. Lukt het voetballers daarentegen wel om deze risicovolle Panna goed uit te voeren, dan is deze voetbalbeweging vaak erg effectief en functioneel. De toeschouwers in het stadion vinden het geweldig. Dit zorgt weer voor meer energie in jouw team en de tegenstander is door de Panna vaak van streek. 

Als we inzoomen op topvoetballers zien we ook dat zij de Panna veelal gebruiken in voetbalsituaties die op niets dreigen uit te lopen. Door een geweldige Panna kan er ineens weer een nieuwe situatie gecreëerd worden die leidt tot een gevaarlijke aanval of zelfs doelpunt. In de video hieronde zoomen we in op top-middenvelder Pedri van Barcelona. Een voetbaltechnische speler die veelal functionele Panna's maakt. Als je denkt dat de verdediger zijn bal gaat veroveren slaat hij toe met een creatieve Panna beweging, waardoor de fans opspringen in het stadion en Barcelona in de aanval kan blijven.  

De Pelota coaching staf weet dat de effectiviteit van de Panna afhangt van de voetbaltechniek én het skills-niveau van de voetballer, de specifieke wedstrijdsituatie en de timing van inzetten. Om spelers deze tool aan te leren, komt de beweging ook voor in de Pelota trainingsmethode en zullen we stimuleren om de Panna toe te passen. Hiervoor is lef, zelfvertrouwen en een geweldige voetbaltechniek (zoals die van Pedri) nodig om de Panna succesvol te maken.

In de Pelota FC Youtube video zie je Pedri aan de zijlijn, met pressie in zijn rug van een Atletico Madric tegenstander. Dankzij Pedri's talent, uitstekende skills én visie heeft Pedri vele ideëen en strategieën om het team van Barcelona tijdens wedstrijden te helpen. De Panna is één van zijn strategieën om balbezit te houden of misschien wel om zichzelf, zijn teamgenoten en het publiek te vermaken tijdens de wedstrijd. Bekijk de video en geniet van het voetbaltechnische niveau van Pedri! In de video leggen wij aan jou uit hoe je zijn unieke Panna moet uitvoeren en zelfs tot op detailniveau kan trainen!

Wil je ook in het echt voetbaltechniek training van onze Pelota trainers, meld je dan direct aan voor de selectietraining <<