lock Account shopping_cart Winkelwagen

Pelota FC speelt tegen Go Ahead Eagles O14

Pelota Talentontwikkeling op sportpark de Bezelhorst in Doetinchem

Pelota FC speelde tegen Go Ahead Eagles. Een BVO jeugdopleiding die ook later start met het selecteren van jeugdspelers. Go Ahead Eagles trad aan met een grote groep Onder 14 spelers, aangevuld met testspelers die zich op het hoogste podium mochten laten zien. Pelota FC trad aan met de Onder 14 selectie, aangevuld met twee Onder 15 spelers en één Onder 13 speler. Een mooi affiche op Sportpark de Bezelhorst te Doetinchem! 

 

Tijdens de wedstrijdbespreking was het thema durf en lef tonen aan de bal én zonder bal. De Pelota filosofie is erop gericht om comfortabel te worden aan de bal en actief te zijn zonder bal. Rond de 16 meter willen we doelgericht zijn en dankzij lopende spelers willen we samenwerken om tot scoren te komen. De intensiteit tegen BVO-clubs leert dat het handelingsvermogen bij Pelota FC sneller en cleaner moet zijn dan als de Pelota spelers op hun eigen verenigingsniveau spelen. Spelers van BVO's trainen meestal 2x zo vaak en lang en in een hogere weerstand. Daarbij zijn ze gewend om wedstrijden te spelen op het hoogste niveau. Dankzij de techniektrainingen zijn de Pelota FC spelers wel gewend om onder de druk uit te voetballen. We worden steeds meer comfortabel aan de bal en kunnen daardoor meer kansen creeren. Er is een mooie stijgende lijn te zien bij elke individuele speler in zijn voetbal talentontwikkeling.

Bij Go Ahead Eagles Onder 14 zagen we ook spelers die comfortabel waren. De sterke, snelle en beweeglijke spits van de Eagles stond tegenover ons centrale duo. Dat leverde interessante en mooie duels op, waarbij goed werd doorgedekt door de nr.3 en nr.4 Pelota FC. De wedstrijd monde uit in een dynamische partij, waarbij beide ploegen aanvallend voetbal wilde spelen. Een mooi meetmoment voor zowel de Pelota FC Academy als de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. 

Wil je beelden van de wedstijd zien inclusief doelpunten, klik dan boven op de TikTok verwijzing! 

Benieuwd naar onze trainingen en talentontwikkeling programma's, contact ons dan of meld je direct aan voor de Pelota selectietraining