lock Account shopping_cart Winkelwagen

Voetbal-talentontwikkeling Pelota Academy uit tegen RODA JC

Beweging zonder bal tijdens dribbels en acties van teamgenoot

Vanaf het moment dat je op een hoger niveau gaat spelen, worden de afstanden steeds groter. Deze keer reden we met de Pelota Academy via Duitsland naar Kerkrade, waar we in het teken van voetbal-talentontwikkeling een wedstrijd speelden tegen Roda JC. De Onder 13 van Roda JC, onder leiding van trainer/coach Lars Delnoy, draait een goed seizoen. In de beker versloegen zij PSV Eindhoven, waardoor ze nu in de halve finale staan. Hier treffen ze Feyenoord Onder 13. 

Genoeg voorinformatie om met Roda JC een mooie en uitdagende tegenstander te treffen om tegen spelen met onze Pelota fc Onder 13. We starten zoals bekend in een 1-4-3-3 opstelling, waarbij we met onze wingback willen zorgen voor verassingen in aanvallende zin. Daarnaast gaven we de opdracht mee om zoveel mogelijk voetballende oplossingen te bedenken. Door middel van dribbels, passeerbewegingen en combinatiespel in een hoog tempo. Beide teams gaven elkaar sterke weerstand. Hierdoor ervaren de spelers om sneller te leren denken en handelen aan de bal. De Pelota trainers/coaches merkten dat de stress en druk van de wedstrijd al snel verdwenen was, want de Pelota spelers vinden elkaar gemakkelijk, voelen zich vrij in het bewegen en zijn gretig om de bal te vragen. Dat zorgt voor aantrekkelijk voetbal wat leuk is om naar te kijken! 

De wedstrijdstrategie komt ook goed naar voren. Onze wingback heeft vleugels aan de zijkant en helpt zowel achterin als voorin op het veld. Onze middenvelders en voorhoede spelers anticiperen goed op de beweeglijke wingback en laten zien dat het samengestelde Pelota team goed kan samenwerken. Gedurende de wedstrijd komen we als team in een flow en dat zorgt voor mooie aanvallen en een paar goals. De oefenwedstrijd voelt competitief aan en zorgt voor een belangrijke rol in de ontwikkeling van talentvolle jeugdvoetballers. 

Ben jij nou benieuwd naar de doelpunten en uitslag, bekijk dan de Pelota highlight-video op de Pelota Academy instagram! Wil jij trainen als een Pelota voetballer, meld je dan ook aan voor de voetbal-selectietraining